ABOUT

20729581_10154749074571447_7061366310301

Hi iedereen! Ik ben Annelies. Een vrolijke spring in 't veld met sinds kort een bijzonder verhaal. Lezen jullie even mee? 

Het jaar 2020 zal niet direct in de geschiedenisboeken komen als fantastisch jaar. Voor mij was het het jaar van de zoektocht. De zoektocht naar een oplossing voor aanhoudende rugklachten. Ik werd van dokter naar kinesist gestuurd. Om dan terecht te komen bij een andere dokter en een andere kinesist. Maar de oorzaak van mijn rugpijn werd niet gevonden. Ik nam zelf het heft in handen en kon een MRI inplannen. De resultaten van deze MRI waren verontrustend. Hoe komt een 31 jarige vrouw aan een volledig ingedeukte ruggenwervel zonder een trauma te hebben meegemaakt? Vele alarmbellen gingen af en diepgaande onderzoeken werden opgestart. 

 

De diagnose was niet diegene die we hadden verwacht. Heel eerlijk? Ik had getekend voor een hernia ;). Maar helaas, dat is het niet geworden.  De ziekte van Kahler of multiple myeloom werd vastgesteld. Waarschijnlijk hoor je het net als mij in Keulen donderen nu?

Ik probeer het jullie heel kort uit te leggen. De ziekte van Kahler is een vorm van kanker waarbij plasmacellen (soort witte bloedcel) in het beenmerg ongecontroleerd groeien. Wat zich in mijn geval resulteert in botletsels. 

Er zijn ongeveer 4 à 5 nieuwe gevallen per 100 000 mensen per jaar. De diagnose wordt meestal gesteld tussen 50 en 70 jaar, zelden vóór 40 jaar.

Ik ben dus  de uitzondering van de uitzondering.

79-20201022_Annelies_D80_8387.jpg

One team one dream. Van mijn vriend Thomas kreeg ik een fantastisch verjaardagscadeau. Hij schreef zich in om via Kom op tegen kanker 1000 Km te fietsen op 4 dagen. Van een uitdaging gesproken ;). Om te kunnen starten in Mei 2021 is er één voorwaarde verbonden. We moeten 6000 euro inzamelen voor onderzoek tegen kanker. Gezien het onderzoek nog steeds volop aan de gang is wat betreft deze zeldzame kanker en de laatste 10 jaar de ontwikkelingen er ongelofelijk zijn op vooruit gegaan willen we hier ons steentje voor bijdragen.We bleven niet bij de pakken zitten en bedachten direct een aantal acties om het geld bij elkaar te sprokkelen. Om het voor iedereen duidelijk en overzichtelijk te houden werd deze website in het leven geroepen. Zo kunnen jullie ten alle tijden meevolgen wat er op de planning staat of waar jullie graag jullie steentje voor bijdragen.